ingredienser
- 300 g pillede og rensede rejer
- 50 g usaltede jordnødder, finthakket
- 1 spsk. jordnøddeolie
- 1 fed hvidløg, presset
- 5 forårsløg, skåret i skrå skiver
- 0,6 dl sød chilisauce
- 400 g risnudler, opblødes 2 minutter i varmt vand
- 2 pak choy-kålhoveder, skåret i tynde strimler
- 100 g bønnespirer
- 1 lime
- 2 spsk. fiskesauce (efter smag, fiskesauce erstatter salt)
- 1 bundt frisk koriander
forberedelse
Sådan gør du
Trin 1
Hak jordnødderne, og steg dem 1 minut i en forvarmet wok, indtil de er let ristede. Sæt dem til side. Varm 1 spsk. jordnøddeolie ved middelhøj varme i den samme wok. Lynsteg hvidløg og forårsløg 1-2 minutter, indtil de er møre.
Trin 2
Rør den søde chilisauce i sammen med et skvæt vand, og tilsæt de opblødte nudler. Lynsteg i yderligere 3 minutter eller deromkring.
Trin 3
Tilsæt derefter pak choy-kålen i tynde strimler og de utilberedte rejer, og fortsæt tilberedningen i yderligere 3-5 minutter.
Trin 4
Smag til med friskhakket koriander (gem et par blade til pynt), limesaft og 2 spsk. fiskesauce. Drys de ristede jordnødder, bønnespirer og et par korianderblade hen over retten inden servering. Velbekomme!