ingredienser
Til bunden:
- 1 1/4 kopper petit beurre-kiks (ca. 9 kiks, finthakkede)
- 1/4 kop usødet mørk kakao
- 4 spiseskefulde flormelis
- 1/4 teskefuld salt
- 1/8 teskefuld kanel
- 6 spiseskefulde smeltet smør
Til fyldet:
- 2 pakker flødeost, stuetemperatur
- 1 kop krystalsukker
- 1/4 kop græsk yoghurt
- 3 store æg
- 2 teskefulde vaniljepasta eller -ekstrakt
- 1/4 teskefuld salt
- Sort farvestof, helst gel Orange fødevarefarve, helst gel
forberedelse
Trin 1
Forvarm ovnen til 190 grader. I en stor skål blandes petit beurre-krummer, kakao, flormelis, salt og kanel, indtil det er jævnt fordelt. I en anden skål blandes smeltet smør med sort fødevarefarve, indtil det er mørkegråt. Tilsæt det til krummeblandingen og rør, indtil det er godt blandet. Tryk blandingen fast i bunden af brownieformen, så det dækker bunden og går cirka ½” op ad siderne.
Trin 2
Bag i cirka 10 minutter. Tag ud af ovnen og lad køle på en rist. Skru ovnen ned til 160 grader.
Trin 3
Pisk flødeost og sukker glat i en stor skål. Tilsæt yoghurt, æg, vanilje og salt, og pisk, indtil der ikke er klumper. Del fyldet i to små skåle og farv det ene sort og det andet orange.
Trin 4
Hæld den ufarvede fyld i bunden og jævn det ud. Hæld derefter skiftevis sorte og orange striber på toppen. Brug en kniv eller tandstikker til at lave et marmormønster.
Trin 5
Bag i 30 til 40 minutter, indtil fyldet er fast, men stadig blødt i midten. Lad køle af og stil på køl i 3 timer før servering.
TIP
Vi foretrækker at skære dem i 9 store firkanter, men de er også lækre som mindre firkanter.