ingredienser
- 8 store æg
- 60 ml cremefraiche
- ½ teskefuld salt
- ¼ teskefuld stødt peber
- 2 spiseskefulde ekstra jomfruolivenolie
- 700 g kartoffel-rester, skåret i små stykker
- 450 g asparges, renset og skåret i 5 cm lange stykker
- 60 ml delvist skummet ricotta
- 2 spiseskefulde pesto
- lidt frisk basilikum
forberedelse
Tilberedning
Trin 1
Forvarm en stor non-stick pande.
Trin 2
Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en mellemstor skål. Varm olien på panden ved middelhøj varme. Tilsæt kartoffelstykker og asparges, og kog under omrøring, til de er bløde, 5 til 6 minutter.
Trin 3
Hæld æggeblandingen over grøntsagerne, og start tilberedningen. Løft op langs kanterne, så den flydende æggeblanding kan løbe ned på panden. Fortsæt, indtil blandingen er næsten stivnet, ca. 2 minutter. Fordel ricotta og pesto på toppen. Lad det stå i 3 minutter.
Trin 4
Før en spatel rundt langs kanten af frittataen og før den derefter nedenunder frittataen, indtil du kan skubbe eller løfte den ud på et skærebræt eller en serveringstallerken. Fordel eventuelt lidt basilikum ovenpå og servér!