Rabarbermarmelade

Vi byder rabarbersæsonen velkommen! Maj er den perfekte måned til at lave denne nemme og lækre opskrift, hvor du bruger andre ingredienser, som du sandsynligvis allerede har i dit skab derhjemme.
30 minutter

ingredienser

  • 1 kg rabarber, vejet efter vask, skåret i 3 cm lange stykker
  • 1 kg syltetøjssukker
  • 2 vaniljestænger, halveret på langs
  • saft af 1 citron

forberedelse

Trin 1 
Begynd med at anbringe en lille tallerken i fryseren. Vi kommer til at bruge den senere. 

Trin 2 
Bland rabarber, sukker og vaniljestænger i en stor gryde. Varm op, indtil sukkeret er opløst, tilsæt derefter citronsaft, og skru op for varmen. 

Trin 3 
Kog i 10 minutter, og fjern eventuelt skum. Kontrollér, hvornår blandingen tykner ved at hælde en smule ud på den afkølede tallerken. Hvis den tykner efter 1-2 minutter, er den klar. Ellers skal du fortsætte tilberedningen i 2-minutters intervaller. 

Trin 4 
Lad marmeladen køle af i 15 minutter. Hæld den i varme, steriliserede glas, og forsegl. Opbevar marmeladen på et køligt, mørkt sted, og nyd den i op til 6 måneder! 

 

Tip: 

Denne marmelade smager godt på ristet brød eller kan nydes sammen med yoghurt. Er du ikke sikker på, om yoghurten i dit køleskab stadig er frisk? Læs mere om bedst før-datoer, sidste anvendelsesdatoer, og hvordan du nemt kan foretage et sensorisk tjek på Too Good To Gos side. 

Vis mere