Tranebærgranola med pekannødder

Vores blanding af ristet havre, pekannødder og kokos drysset med tranebær kan opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i et par uger eller i fryseren i et par måneder.
10 minutter forberedelse, 30 minutters bagning
Til 4 til 6 portioner

ingredienser

  • 2 kopper rullet havre
  • 1/2 kop hakkede pekannødder
  • 1/2 kop usødet revet kokos
  • 1/4 kop brun sukker
  • 2 teskefulde kanel
  • 1/2 teskefuld havsalt
  • 1/4 kop ahornsirup
  • 2 spiseskefulde smeltet kokosolie eller vegetabilsk olie
  • 2 spiseskefulde mandelsmør
  • 1/2 kop tørrede tranebær

forberedelse

Trin 1

Forvarm ovnen til 150 grader.

Trin 2

Rør havre, pekannødder, kokos, brun sukker, kanel og salt sammen i en mellemstor skål. Tilsæt ahornsirup, kokosolie og mandelsmør og rør grundigt.

Trin 3

Fordel granolaen jævnt på en bageplade og bag i 30 minutter, rør cirka hver 10.
minut for at sikre en jævn, gyldenbrun farve.

Trin 4

Tag ud af ovnen og drys tranebærrene over. Lad det køle af i 15 minutter (det bliver
sprødere, når det køler af) før servering eller opbevaring i en lufttæt beholder.


TIP:  Tilpas vores hjemmelavede granola til din egen smag: Byt pekannødder ud med valnødder, tranebær med rosiner eller tørrede kirsebær, og spring den revne kokos over, hvis du ikke er fan.

Vis mere