ingredienser
- 2 auberginer
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. jordnøddeolie
- 1 løg, skåret i ringe
- 2 stængler bladselleri, finthakket | 1 fed hvidløg
- 6 flåede, udkernede tomater (eller 400 g tomat på dåse)
- 1 spsk. brun farin
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 50 g rosiner
- 2 spsk. kapers
- 50 g grønne oliven, finthakket
- Salt og peber
- 1 bundt bredbladet persille, grofthakket
forberedelse
Sådan gør du
Trin 1
Skær auberginerne ud i 2 cm store tern. Drys dem med salt, og lad saltet suge væsken fra auberginerne i ca. 30 minutter. Skyl auberginerne og dup dem med køkkenrulle.
Trin 2
Varm 1 spsk. jordnøddeolie på en pande. Svits løg, bladselleri og hvidløg, indtil det er gennemsigtigt. Tilsæt de grofthakkede tomater, og lad saucen reducere i 5 minutter.
Trin 3
Tilsæt sukker, balsamicoeddike, rosiner, kapers og oliven. Lad retten simre i yderligere 5 minutter.
Trin 4
Tag en anden pande, og varm 1 spsk. jordnøddeolie. Steg auberginerne i tern i 5 minutter, indtil de er gyldne. Bland auberginerne i tomatsaucen, og lad retten simre igen. Smag til med salt og peber.
Trin 5
Lige inden servering blandes den bredbladede persille og mynte i caponataen. Kan serveres både kold og varm!