ingredienser
- 2 citroner, skåret i tynde skiver
- 1 hel laksfilet (500 til 700 gram)
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk frisk citronsaft
- 2 fed hvidløg, finthakket
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- Friske timianblade eller hakket persille til pynt
forberedelse
Trin 1
Forvarm ovnen til 190 grader. Læg citronskiver i et enkelt lag i bunden af Bistro-cookiepladen 33 cm x 22,5 cm.
Trin 2
Dup laksen tør med et køkkenrulle og læg den oven på citronerne på bagepladen. Pisk i en skål olivenolie, citronsaft og hvidløg sammen. Pensl laksen med blandingen og drys generøst med salt og peber.
Trin 3
Sæt laksen i den forvarmede ovn og bag, indtil den let kan skilles ad med en gaffel – cirka 13 til 15 minutter. Drys friske krydderurter over laksen og server varm.
Vis mere