Laksfilet med friske citronskiver

Dagens fangst, klar på mindre end en halv time!
5 minutters forberedelse, 15 minutters bagning
2 til 4 portioner

ingredienser

  • 2 citroner, skåret i tynde skiver
  • 1 hel laksfilet (500 til 700 gram)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk frisk citronsaft
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
  • Friske timianblade eller hakket persille til pynt

forberedelse

Trin 1

Forvarm ovnen til 190 grader. Læg citronskiver i et enkelt lag i bunden af Bistro-cookiepladen 33 cm x 22,5 cm. 

Trin 2


Dup laksen tør med et køkkenrulle og læg den oven på citronerne på bagepladen. Pisk i en skål olivenolie, citronsaft og hvidløg sammen. Pensl laksen med blandingen og drys generøst med salt og peber. 

Trin 3

Sæt laksen i den forvarmede ovn og bag, indtil den let kan skilles ad med en gaffel – cirka 13 til 15 minutter. Drys friske krydderurter over laksen og server varm. 

Vis mere