Crêpes Suzette

35 min
6 personer

ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 3 æg
  • 20 g sukker
  • 200 g mel
  • 20 g smør + lidt ekstra til stegning
  • 1 vaniljestang
  • En knivspids salt
  • 70 g sukker (til appelsinsmør)
  • 70 g smør (til appelsinsmør)
  • Saft og revet skal fra 2 store appelsiner
  • 7 spsk. Cointreau

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Rør sukker og appelsinskal godt sammen med smørret. Hæld forsigtigt saften fra 1 appelsin og 2 spsk. Cointreau i blandingen, mens du hele tiden rører rundt. Stil blandingen i køleskabet og lad den sætte sig. Dette appelsinsmør udgør basen til Suzette-saucen.

Trin 2

Bland mælk, æg, sukker, 1 spsk. Cointreau og mel i en skål. Smelt de 20 g smør, og hæld det i blandingen. Rør rundt, indtil du har en jævn dej.

Trin 3

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem ud i dejen. Tilsæt en knivspids salt. Tilbered gyldne, helt tynde crêpes.

Trin 4

Smelt en teskefuld appelsinsmør på en pandekagepande ved middelhøj varme. Læg en crêpe på panden, og sørg for, at den er smurt godt ind i appelsinsmør. Fold den på midten og derefter på midten igen, så du får en trekantet form. Gentag dette med yderligere tre crêpes, indtil du har fire foldede crêpes på panden.

Trin 5

Lad de fire crêpes karamellisere et par minutter. Imens skal du varme 4 spsk. Cointreau i en lille kasserolle, hælde det over dine crêpes og sætte ild til – husk at slukke emhætten først! Hæld en smule frisk appelsinsaft over dine crêpes, og servér dem med det samme.

Vis mere