ingredienser
- 5 dl mælk
- 3 æg
- 20 g sukker
- 200 g mel
- 20 g smør + lidt ekstra til stegning
- 1 vaniljestang
- En knivspids salt
- 70 g sukker (til appelsinsmør)
- 70 g smør (til appelsinsmør)
- Saft og revet skal fra 2 store appelsiner
- 7 spsk. Cointreau
forberedelse
Sådan gør du
Trin 1
Rør sukker og appelsinskal godt sammen med smørret. Hæld forsigtigt saften fra 1 appelsin og 2 spsk. Cointreau i blandingen, mens du hele tiden rører rundt. Stil blandingen i køleskabet og lad den sætte sig. Dette appelsinsmør udgør basen til Suzette-saucen.
Trin 2
Bland mælk, æg, sukker, 1 spsk. Cointreau og mel i en skål. Smelt de 20 g smør, og hæld det i blandingen. Rør rundt, indtil du har en jævn dej.
Trin 3
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem ud i dejen. Tilsæt en knivspids salt. Tilbered gyldne, helt tynde crêpes.
Trin 4
Smelt en teskefuld appelsinsmør på en pandekagepande ved middelhøj varme. Læg en crêpe på panden, og sørg for, at den er smurt godt ind i appelsinsmør. Fold den på midten og derefter på midten igen, så du får en trekantet form. Gentag dette med yderligere tre crêpes, indtil du har fire foldede crêpes på panden.
Trin 5
Lad de fire crêpes karamellisere et par minutter. Imens skal du varme 4 spsk. Cointreau i en lille kasserolle, hælde det over dine crêpes og sætte ild til – husk at slukke emhætten først! Hæld en smule frisk appelsinsaft over dine crêpes, og servér dem med det samme.