ingredienser
- 1 (færdiglavet) tærtedej
- 2 spsk. smør
- 1 lille løg (finthakket)
- 300 g frossen spinat
- 5 æg
- 0,5 dl mælk
- 125 g frisk gedeost
- Salt og sort peber
forberedelse
Sådan gør du
Trin 1
Placér bageristen i midten af ovnen, og forvarm ovnen til 200 grader. Rul tærtedejen ud, og læg den på en stegepande, der kan gå i ovnen. Prik forsigtigt huller i hele tærtedejen med en gaffel – undgå at lave for store og dybe huller. Dæk dejen til med folie, som holdes nede ved hjælp af bagebønner, tørrede kikærter eller lignende. Sæt tærtebunden ind i ovnen, og blindbag den, indtil den er gylden (ca. 15 minutter). Tag den ud af ovnen, og sæt den til side.
Trin 2
Smelt derefter smørret på en mellemstor sauterpande ved middelhøj-høj varme. Tilsæt løget, og svits det, indtil det begynder at være brunet (ca. 4 minutter). Tilsæt den drænede spinat, og smag til med salt og peber.
Trin 3
Fyld spinatblandingen på tærtebunden. Pisk æg og mælk sammen i en skål, og hæld det ud over spinatblandingen. Tryk små klumper gedeost ned i tærten. Sørg for, at æggemassen dækker alt fyldet.
Trin 4
Sæt tærten i ovnen, og bag den, indtil den begynder at hæve op og blive gylden nogle steder (ca. 35 minutter). Lad tærten køle af i 10 minutter, og tag den ud af panden, inden du skærer den ud og serverer den.