Tærte med spinat og gedeost

Vores lækre tærteopskrift egner sig perfekt til frokost eller aftensmad!
60 min
6 personer

ingredienser

  • 1 (færdiglavet) tærtedej
  • 2 spsk. smør
  • 1 lille løg (finthakket)
  • 300 g frossen spinat
  • 5 æg
  • 0,5 dl mælk
  • 125 g frisk gedeost
  • Salt og sort peber

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Placér bageristen i midten af ovnen, og forvarm ovnen til 200 grader. Rul tærtedejen ud, og læg den på en stegepande, der kan gå i ovnen. Prik forsigtigt huller i hele tærtedejen med en gaffel – undgå at lave for store og dybe huller. Dæk dejen til med folie, som holdes nede ved hjælp af bagebønner, tørrede kikærter eller lignende. Sæt tærtebunden ind i ovnen, og blindbag den, indtil den er gylden (ca. 15 minutter). Tag den ud af ovnen, og sæt den til side.

Trin 2

Smelt derefter smørret på en mellemstor sauterpande ved middelhøj-høj varme. Tilsæt løget, og svits det, indtil det begynder at være brunet (ca. 4 minutter). Tilsæt den drænede spinat, og smag til med salt og peber.

Trin 3

Fyld spinatblandingen på tærtebunden. Pisk æg og mælk sammen i en skål, og hæld det ud over spinatblandingen. Tryk små klumper gedeost ned i tærten. Sørg for, at æggemassen dækker alt fyldet.

Trin 4

Sæt tærten i ovnen, og bag den, indtil den begynder at hæve op og blive gylden nogle steder (ca. 35 minutter). Lad tærten køle af i 10 minutter, og tag den ud af panden, inden du skærer den ud og serverer den.

Det køkkenudstyr vi brugte

Vis mere