ingredienser
- 4 mellemstore æg
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 3 spsk. olie (skal være velegnet til madlavning ved høje temperaturer)
- 2 røde peberfrugter, skåret i skiver
- 2 grønne peberfrugter, skåret i skiver
- 2 dåser tomat
- 1 løg, finthakket
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 1 håndfuld frisk persille, grofthakket
- 1/2 tsk. spidskommen
- 1/2 tsk. cayennepeber
- Salt og peber efter smag
forberedelse
Sådan gør du
Trin 1
Varm olien på en stor pande med låg ved middelhøj-høj temperatur. Svits løg og peberfrugter, og smag til med salt og peber. Tilsæt hvidløg, og svits videre i yderligere 2 minutter. Drys spidskommen og cayennepeber i, tilsæt tomatpuré, og lad det simre, indtil puréen har fordelt sig.
Trin 2
Rør dåsetomaterne i sammen med et skvæt vand. Lad retten simre uden låg i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe (tilsæt mere vand, hvis saucen bliver for tyk).
Trin 3
Tilsæt de friske krydderurter, og rør rundt. Lav fire små fordybninger i saucen ved hjælp af bagsiden af en ske, og slå æggene ud i fordybningerne. Lad det hele simre under låg i 10 minutter, indtil æggene har sat sig.
Trin 4
Tag låget af panden de sidste 4 minutter, så den overskydende væske kan fordampe. Når saucen er reduceret, er din shakshuka klar til servering!
Vi anbefaler, at du serverer den med spinat, smuldret feta og/eller yoghurt naturel, alt efter hvad du foretrækker.