Pastinak- og græskarsuppe med chorizo-kødboller

Vores pastinak- og græskarsuppe holder dig varm om vinteren!
60 min
6 personer

ingredienser

  • 6 løg
  • 6 stængler bladselleri
  • 1,5 porrer
  • 3 pastinakker
  • 1,5 græskar
  • Et par kviste timian
  • Et par laurbærblade
  • 4,5 fed hvidløg
  • Garam masala
  • Stødt karry
  • Gurkemeje
  • Smør
  • 4,5 l grøntsagsfond
  • 750 g hakket kalv og flæsk
  • 75 g rasp
  • 3 æggeblommer
  • 300 g chorizo
  • 2 håndfulde frisk persille

forberedelse

Sådan gør du

Suppe:

Trin 1

Smelt en god klat smør i en stor gryde, og svits de grofthakkede løg, indtil de er gennemsigtige. Snit bladselleri og porrer, og bland det sammen med løget i gryden.

Trin 2

Skær pastinakkerne i tern, og tilsæt dem i gryden.

Trin 3

Halvér græskarrene, fjern kernerne, skær græskarret i store stykker, og tilsæt det i gryden.

Trin 4

Pil hvidløget og knus det. Bind derefter timian og laurbærblade sammen til en bouquet garni. Kom det hele ned til grøntsagerne. Smag grøntsagerne til med garam masala, stødt karry og gurkemeje.

Trin 5

Hæld fonden over grøntsagerne og lad det simre under låg i mindst 40 minutter.

Trin 6

Blend suppen, indtil den er helt glat.

Kødboller:

Trin 1

Rør hakkekødet sammen med æggeblommer og rasp. Smag til med salt og peber.

Trin 2

Skær chorizoen i små tern, og hak persillen. Vend derefter begge dele i farsen.

Trin 3

Tril farsen til små kødboller, som steges i smør, indtil de er gennemstegte.

Trin 4

Servér suppen med de stegte chorizo-kødboller, et drys persille og en smule stødt paprika efter smag.

Det køkkenudstyr vi brugte

Vis mere