Pandekage-lagkage

Den ultimative opskrift til pandekagefans!
60 min
6 personer

ingredienser

Til pandekagerne:

  • 300 g mel
  • 3 æg
  • 7,5 dl mælk
  • 3 vaniljestænger
  • 60 g smør
  • Jordnøddeolie
  • Salt

Til fyldet:

  • 3,75 dl double cream (fløde med +40% fedt)
  • 187 g sukker
  • 750 g mascarpone

Til chokoladeganachen:

  • 250 g mørk chokolade, i små stykker
  • 2,5 dl double cream (fløde med +40% fedt)
  • 3 spsk. smør

forberedelse

Sådan gør du

Pandekager:

Trin 1

Bland mælk, mel og æg sammen i en skål. Pisk massen til en jævn dej.

Trin 2

Flæk vaniljestængerne på langs. Skrab kornene ud med en kniv, og rør dem godt ud i dejen.

Trin 3

Smelt smørret ved lav varme, og hæld det i dejen sammen med en knivspids salt.

Trin 4

Hæld en lille smule jordnøddeolie på din non-stick-pande, varm panden godt op, og så er det bare i gang med at stege pandekager!

Fyld:

Trin 1

Hæld fløde og sukker i en skål, og pisk det til et luftigt skum.

Trin 2

Vend mascarpone i flødeskummet, og rør forsigtigt rundt, indtil der ikke er flere klumper. Så er fyldet klar!

Chokoladeganache:

Trin 1

Put chokoladen og fløden i en skål. Smelt skålens indhold ved at opvarme det over vandbad.

Trin 2

Rør den smeltede chokolade og fløden sammen til en jævn sauce, og tilsæt derefter 3 spsk. smør. Det var din chokoladeganache!

Lagkagen:

Trin 1

Læg en pandekage på et fad, og fordel et jævnt lag fyld oven på den. Læg endnu en pandekage ovenpå sammen med endnu et lag fyld.

Fortsæt på denne måde, indtil du har en flot pandekagestabel.

Trin 2

Hæld chokoladeganachen ud over din pandekagestabel.

Trin 3

Pynt lagkagen med små flødeskumstoppe.

Det køkkenudstyr vi brugte

Vis mere