Pærer med portvin

Den skønneste søde garniture til dine vinterretter!
45 min
6 personer

ingredienser

  • 1,5 citroner
  • 1,5 appelsiner
  • 1,5 kg pærer, der egner sig til syltning
  • 60 g sukker
  • 2 laurbærblade
  • 4 kryddernelliker
  • 1,5 kanelstænger
  • 11,5 dl rød portvin

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Skrub appelsinerne og citronerne rene. Skræl dem med en kartoffelskræller.

Trin 2

Skræl derefter pærerne, men lad stilken blive siddende.

Trin 3

Læg pærerne i en gryde sammen med appelsin- og citronskallen. Tilsæt portvin, kanelstænger, kryddernelliker, laurbærblade og sukker. Bring det hele i kog.

Trin 4

Tag låget af gryden, skru ned til lav varme, og tilbered pærerne i 45 minutter (uden låg).

Trin 5

Servér pærerne varme eller lune.

Vis mere