Middelhavs-inspireret laks med broccoli og tomater

Prøv vores lækre opskrift på middelhavsinspireret laks, der er fuld af smag!
30 min
4 personer

ingredienser

  • 4 laksefileter
  • 1 citron
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. stødt paprika
  • 1 hel broccoli
  • 2,5 dl Kalamata-oliven (uden sten)
  • 2 håndfulde cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. frisk oregano
  • Citronskal
  • Et skvæt hvidvin
  • Olivenolie
  • Salt og peber efter smag

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Gnub laksefileterne godt med olivenolie og citronsaft. Drys chiliflager, stødt paprika, salt og peber henover. Steg laksen 2-3 minutter, indtil den er sprød.

Trin 2

Tag fileterne af panden, tilsæt lidt mere olie, og svits broccolien, indtil den er mør.

Trin 3

Tilsæt cherrytomater, hvidløg, oregano, citronskal, salt og peber på panden. Lad det hele simre i 5 minutter, indtil tomaterne sprækker.

Trin 4

Tag panden af varmen, og tilsæt et skvæt hvidvin, så du får en sauce.

Trin 5

Tilsæt oliven og laks på panden, og sørg for, at alle ingredienser er varmet igennem. Drys med lidt ekstra oregano som prikken over i'et.

Velbekomme!

Vis mere