Lamme-koteletter med bulgur, ærter og mynte

Vores velsmagende marinade er et must til lammekoteletter!
15 min
5 personer

ingredienser

  • 8 lammekoteletter
  • 2 store knuste fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • 1 tsk. frisk timian
  • En knivspids cayennepeber
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • 225 g utilberedt bulgur
  • 3,6 dl kogende vand
  • 1 lille fed hvidløg, finthakket
  • 1 bundt frisk mynte
  • 1 lille bundt persille
  • 130 g friske eller frosne ærter
  • Citronskal
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie (til bulguren)

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Hæld det knuste hvidløg, rosmarin, timian, cayennepeber og salt i en foodprocessor. Blend det, indtil du har en jævn masse. Tilsæt olivenolie, og blend massen til en pasta.

Trin 2

Gnub pastaen på begge sider af lammekoteletterne, og lad dem marinere mindst 1 time i køleskabet. Tag koteletterne ud af køleskabet, og lad dem stå, indtil de har opnået stuetemperatur (ca. 20 minutter).

Trin 3

Varm en grillpande ved høj varme, læg koteletterne på, og grill dem i ca. 2 minutter. Vend koteletterne, og tilbered dem i yderligere 3 minutter, hvis de skal være medium-rare, eller 3,5 minutter, hvis de skal være medium.

Trin 4

Hæld bulguren og det kogende vand i en stor skål. Dæk skålen til, og lad den stå, indtil vandet er absorberet (ca. 30 minutter).

Trin 5

Tilsæt det finthakkede hvidløg, persille, ærter, citronskal og -saft, olie og salt, og bland det godt sammen med bulguren. Serveres kold eller ved stuetemperatur.

Vis mere