ingredienser
- 8 lammekoteletter
- 2 store knuste fed hvidløg
- 1 spsk. frisk rosmarin
- 1 tsk. frisk timian
- En knivspids cayennepeber
- 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- Havsalt
- 225 g utilberedt bulgur
- 3,6 dl kogende vand
- 1 lille fed hvidløg, finthakket
- 1 bundt frisk mynte
- 1 lille bundt persille
- 130 g friske eller frosne ærter
- Citronskal
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie (til bulguren)
forberedelse
Sådan gør du
Trin 1
Hæld det knuste hvidløg, rosmarin, timian, cayennepeber og salt i en foodprocessor. Blend det, indtil du har en jævn masse. Tilsæt olivenolie, og blend massen til en pasta.
Trin 2
Gnub pastaen på begge sider af lammekoteletterne, og lad dem marinere mindst 1 time i køleskabet. Tag koteletterne ud af køleskabet, og lad dem stå, indtil de har opnået stuetemperatur (ca. 20 minutter).
Trin 3
Varm en grillpande ved høj varme, læg koteletterne på, og grill dem i ca. 2 minutter. Vend koteletterne, og tilbered dem i yderligere 3 minutter, hvis de skal være medium-rare, eller 3,5 minutter, hvis de skal være medium.
Trin 4
Hæld bulguren og det kogende vand i en stor skål. Dæk skålen til, og lad den stå, indtil vandet er absorberet (ca. 30 minutter).
Trin 5
Tilsæt det finthakkede hvidløg, persille, ærter, citronskal og -saft, olie og salt, og bland det godt sammen med bulguren. Serveres kold eller ved stuetemperatur.