ingredienser
Laksefrikadeller:
- 1 kg fersk laks (uden skind)
- 1 rød peberfrugt (skåret i tern)
- 1 løg (skåret i tern)
- 2 store æg
- 1,25 dl mayonnaise
- 2 spsk. hakket persille
- Old Bay- eller Cajun-krydderi efter smag
- 5 dl rasp
- 1 citron (presset)
- Madolie
- Krydderurter til pynt
Tatarsauce:
- 2,5 dl mayonnaise
- 1,25 dl syltede agurker i tern
- 1 spsk. kapers
- 1 spsk. hakket persille
- 0,5 citron (presset)
- Salt og peber
forberedelse
Sådan gør du
Laksefrikadeller:
Trin 1
Put laksen i en foodprocessor eller blender, og blend den ved høj hastighed, indtil du har en tyk pasta.
Trin 2
Rør laksen grundigt sammen med peberfrugt, løg, æg, mayonnaise, persille, Old Bay-/Cajun-krydderi og rasp i en stor skål.
Trin 3
Form 10-15 laksefrikadeller og stil dem til side.
Trin 4
Varm en smule olie ved middelhøj varme på din grillpande, og læg laksefrikadellerne på. Grill frikadellerne i ca. 4 minutter på hver side, eller indtil de er gyldne og gennemstegte. Lad dem hvile inden servering.
Tatarsauce:
Trin 1
Bland alle ingredienserne godt sammen i en mellemstor skål. Stil saucen på køl inden servering. Servér tatarsaucen til laksefrikadellerne, og pynt med dine foretrukne krydderurter. Velbekomme!