Lakse-frikadeller med tatarsauce

Vores lækre grillede laksefrikadeller er altid et sikkert hit!
60 min
8 personer

ingredienser

Laksefrikadeller:

  • 1 kg fersk laks (uden skind)
  • 1 rød peberfrugt (skåret i tern)
  • 1 løg (skåret i tern)
  • 2 store æg
  • 1,25 dl mayonnaise
  • 2 spsk. hakket persille
  • Old Bay- eller Cajun-krydderi efter smag
  • 5 dl rasp
  • 1 citron (presset)
  • Madolie
  • Krydderurter til pynt

Tatarsauce:

  • 2,5 dl mayonnaise
  • 1,25 dl syltede agurker i tern
  • 1 spsk. kapers
  • 1 spsk. hakket persille
  • 0,5 citron (presset)
  • Salt og peber

forberedelse

Sådan gør du

Laksefrikadeller:

Trin 1

Put laksen i en foodprocessor eller blender, og blend den ved høj hastighed, indtil du har en tyk pasta.

Trin 2

Rør laksen grundigt sammen med peberfrugt, løg, æg, mayonnaise, persille, Old Bay-/Cajun-krydderi og rasp i en stor skål.

Trin 3

Form 10-15 laksefrikadeller og stil dem til side.

Trin 4

Varm en smule olie ved middelhøj varme på din grillpande, og læg laksefrikadellerne på. Grill frikadellerne i ca. 4 minutter på hver side, eller indtil de er gyldne og gennemstegte. Lad dem hvile inden servering.

Tatarsauce:

Trin 1

Bland alle ingredienserne godt sammen i en mellemstor skål. Stil saucen på køl inden servering. Servér tatarsaucen til laksefrikadellerne, og pynt med dine foretrukne krydderurter. Velbekomme!

Vis mere