ingredienser
- 1,5 kg kartofler
- 6 æg (deles i blommer og hvider)
- Mel
- 300 g rasp
- 50 g smør
- Revet muskatnød
- Peber
- Salt
forberedelse
Sådan gør du
Trin 1
Kog kartoflerne, indtil de er møre, og hæld derefter vandet fra, så de er så tørre som muligt.
Trin 2
Mos kartoflerne til en glat puré, rør æggeblommerne i, og smag til med muskatnød og salt. Stil puréen til afkøling.
Trin 3
Form kroketterne ved hjælp af en kroketmaskine eller en sprøjtepose. Tag en stor skål til kroketterne, og tilsæt rigeligt med mel, som kroketterne vendes rundt i. Har alle kroketterne fået nok mel? Ryst skålen for at sikre, at alle kroketter er dækket af et tyndt lag mel.
Trin 4
Fyld en lille skål med rasp og en anden med æggehviderne. Pisk æggehviderne stive, og smag til med salt og peber.
Trin 5
Vend kroketterne i æggehviderne og derefter i raspen.
Trin 6
Tilbered nogle få ad gangen i en frituregryde eller lignende, indtil de er gyldne. Undgå at putte for mange kroketter i frituregryden på én gang, da dette øger risikoen for, at de sprækker.