Kartoffelsalat

Prøv den perfekte kartoffelsalat til din forårsfrokost! 35 min
35 min
8 personer

ingredienser

  • 5 store kartofler (ca. 1,5 kg), skåret i tern
  • 4 hårdkogte æg, pillet og hakket
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 2 store stængler bladselleri, snittet
  • 4 forårsløg, snittet
  • 0,5 spsk. friskhakket dild
  • 1,5 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. lagereddike
  • 1 spsk. gul sennep
  • 1 tsk. sellerifrø
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. peber
  • Paprika efter smag

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Put kartoflerne i en stor gryde med vand, som bringes i kog. Skru ned for varmen, og kog kartoflerne uden låg i 15-20 minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra, og flyt kartoflerne over i en stor skål.

Trin 2

Tilsæt æblecidereddike, og vend kartoflerne godt rundt deri. Stil det til afkøling. Tilsæt derefter bladselleri, løg, dild og æg, og bland det sammen med kartoflerne.

Trin 3

Rør mayonnaise, sennep, lagereddike, sellerifrø, salt og peber sammen i en mellemstor skål, indtil du har en jævn dressing, og bland den forsigtigt i kartoffelsalaten.

Trin 4

Dæk kartoffelsalaten til, og lad den stå på køl i mindst en time – allerhelst natten over. Drys med paprika og friskhakket dild inden servering.

Vis mere