Grillede burgere

Vores burgere er perfekte til både panden og grillen, og de får tænderne til at løbe i vand!
30 min
6 personer

ingredienser

  • 150 g yoghurt med lav fedtprocent
  • 2 spsk. salatdressing
  • 2 spsk. sennep
  • 1 spsk. hakket persille
  • Peber
  • Salt
  • 2 små syltede agurker
  • 2 tsk. tomatpuré
  • 2 spsk. grøntsagsfond
  • 1 tsk. honning
  • 5 dråber Worcestershire-sauce
  • 5 skvæt tabasco
  • 6 små tomater
  • 1 mellemstor agurk
  • 1 romainesalathoved
  • 1 mellemstort løg
  • 600 g hakket oksekød (utilberedt)
  • 150 g fromage blanc eller fromage frais (0% fedt)
  • 1 tsk. stødt paprika
  • 6 fuldkornsburgerboller
  • 2 spsk. ristede løg

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Start med at lave en yoghurtdressing ved at blande yoghurten med salatdressing, 1 spsk. sennep og persille, og smag til med salt og peber.

Trin 2

Lav derefter tomatsaucen ved at hælde væsken fra de syltede agurker og skære dem i tern. Tilsæt tomatpuré, fond og honning. Smag til med Worcestershire-sauce og tabasco.

Trin 3

Skyl tomaterne og agurken, og skær dem i skiver, så de kan bruges til fyld. Skyl salaten og ryst det overskydende vand af.

Trin 4

Hak løget fint og rør det sammen med det hakkede oksekød. Tilsæt fromage blanc/frais og resten af senneppen. Smag til med 1 tsk. peber, salt og stødt paprika. Form blandingen til 6 flade burgerbøffer, som er ca. 1 cm i tykkelsen.

Trin 5

Grill bøfferne i ca. 3-5 minutter på hver side.

Trin 6

Flæk bollerne, og pensl den ene halvdel med yoghurtdressingen og den anden med tomatsaucen. Fyld dem med salatblade, et par skiver tomat, en bøf og et par skiver agurk. Drys 1 tsk. ristede løg oven på fyldet, og læg den øverste bolle på. Servér resten af grøntsagerne som tilbehør, og gør dig klar til at smovse!

Vis mere