ingredienser
- 150 g yoghurt med lav fedtprocent
- 2 spsk. salatdressing
- 2 spsk. sennep
- 1 spsk. hakket persille
- Peber
- Salt
- 2 små syltede agurker
- 2 tsk. tomatpuré
- 2 spsk. grøntsagsfond
- 1 tsk. honning
- 5 dråber Worcestershire-sauce
- 5 skvæt tabasco
- 6 små tomater
- 1 mellemstor agurk
- 1 romainesalathoved
- 1 mellemstort løg
- 600 g hakket oksekød (utilberedt)
- 150 g fromage blanc eller fromage frais (0% fedt)
- 1 tsk. stødt paprika
- 6 fuldkornsburgerboller
- 2 spsk. ristede løg
forberedelse
Sådan gør du
Trin 1
Start med at lave en yoghurtdressing ved at blande yoghurten med salatdressing, 1 spsk. sennep og persille, og smag til med salt og peber.
Trin 2
Lav derefter tomatsaucen ved at hælde væsken fra de syltede agurker og skære dem i tern. Tilsæt tomatpuré, fond og honning. Smag til med Worcestershire-sauce og tabasco.
Trin 3
Skyl tomaterne og agurken, og skær dem i skiver, så de kan bruges til fyld. Skyl salaten og ryst det overskydende vand af.
Trin 4
Hak løget fint og rør det sammen med det hakkede oksekød. Tilsæt fromage blanc/frais og resten af senneppen. Smag til med 1 tsk. peber, salt og stødt paprika. Form blandingen til 6 flade burgerbøffer, som er ca. 1 cm i tykkelsen.
Trin 5
Grill bøfferne i ca. 3-5 minutter på hver side.
Trin 6
Flæk bollerne, og pensl den ene halvdel med yoghurtdressingen og den anden med tomatsaucen. Fyld dem med salatblade, et par skiver tomat, en bøf og et par skiver agurk. Drys 1 tsk. ristede løg oven på fyldet, og læg den øverste bolle på. Servér resten af grøntsagerne som tilbehør, og gør dig klar til at smovse!