Focaccia

70 min
4 personer

ingredienser

  • 15 g frisk gær eller 2 tsk. tørgær
  • 3 tsk. sukker
  • 3 dl lunkent vand
  • 500 g mel til brødbagning + lidt ekstra til at drysse ovenpå
  • 3 tsk. salt
  • 300 g cherrytomater
  • 150 g sorte oliven
  • 10 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Nogle friske rosmarinkviste
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Rør gæren ud i den ene halvdel af det lunkne vand og sukkeret ud i den anden.

Trin 2

Lav en bunke af melet og saltet på en helt ren overflade eller i en stor skål. Lav en fordybning i midten, og hæld den opløste gær deri. Bland melet sammen med væsken lidt ad gangen, indtil al væsken er absorberet. Hæld derefter den anden halvdel af det lunkne vand i midten, og ælt det resterende mel ind i massen, så du opnår en fugtig dej.

Trin 3

Ælt dejen meget grundigt igennem i 5 minutter.

Trin 4

Drys mel på dine hænder, og drys også en smule mel oven på dejen. Lav en nogenlunde rund form, og læg dejen på en bageplade. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager ca. 40 minutter.

Trin 5

Tag den færdighævede dej og bank luften ud af den. Læg den derefter på en overflade, der er drysset med mel, og rul den ud, så dejen er ca. 2,5 cm tyk. Flyt dejen over på en bageplade, der er drysset med mel, og pres den helt ud i hjørnerne, så den dækker pladen.

Trin 6

Hæld olivenolie henover, tryk tomater og oliven ned i dejen, og drys med rosmarin.

Lav fordybninger i hele dejen med dine fingre. Det giver brødet dets karakteristiske udseende og laver små oliefyldte huller, når brødet bages.

Trin 7

Lad brødet hæve til dobbelt størrelse igen. Drys derefter med salt og peber, og sæt det forsigtigt ind i en forvarmet ovn ved 220 grader. Bag brødet i 20 minutter, indtil det er sprødt og gyldent udenpå og blødt indeni.

Vis mere