ingredienser
- 50 g smør + lidt ekstra til stegning
- 3 dl kærnemælk
- 1 æg | 200 g kagemel
- 1 spsk. bagepulver
- En knivspids salt
- 1 brev vaniljesukker
- 150 g blåbær
- En lille flaske ahornsirup
forberedelse
Sådan gør du
Trin 1
Smelt smørret i en gryde. Hæld kærnemælken i en skål, tilsæt ægget og pisk grundigt. Tilsæt det smeltede smør.
Trin 2
Tag en anden skål, og bland melet med bagepulver, salt og vaniljesukker. Pisk melblandingen i væsken lidt ad gangen.
Trin 3
Hæld 3/4 af de friske blåbær i dejen. Gem resten af blåbærrene.
Trin 4
Varm en pandekagepande ved middelhøj varme. Hæld små øsefulde af dejen på den varme pande, så du får pandekager, der er ca. 10 cm i diameter.
Trin 5
Steges 1-2 minutter på hver side. De varme pandekager serveres med de resterende blåbær og ahornsirup.
Vis mere